Women On Top // Summer Camp

Το πρώτο Summer Camp του Women On Top για ελεύθερες επαγγελματίες, μικρές επιχειρηματίες και άνεργες που αναζητούν δουλειά, είναι εδώ!

Από τις 13 ως τις 24/6/2016, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις καθημερινά σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, να δουλέψεις ήσυχα με το laptop σου σε έναν υπέροχο χώρο, να γνωριστείς με άλλες γυναίκες που βρίσκονται σε αντίστοιχη φάση μ' εσένα και να φορτίσεις τις μπαταρίες της δημιουργικότητάς σου. Αν είσαι και μαμά, θα μπορείς να έχεις και φουλ δημιουργική απασχόληση για το ή τα παιδιά σου τις ώρες που θα δουλεύουμε μαζί από επαγγελματίες της Nannuka.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των workshops το 15νθημέρου έχει ως εξής:

Δευτέρα 13/6 10.00-12.00 Negotiation Κυριάκος Πιερρακάκης Πώς μπορούμε να διαπραγματευόμαστε καλύτερα ως επαγγελματίες, ως γυναίκες, ως συνάδελφοι, ως σύνεργάτες; Ποια είναι τα στοιχεία της προσωπικότητας ή της εκπαίδευσής μας που μπορεί να μας εμποδίσουν να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά και δίκαια την αμοιβή, τους όρους, τον καταμερισμό που μας αξίζει και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δουλέψουμε με αυτά, από σήμερα κιόλας;

Τρίτη 14/6 13.00-15.00 Networking Ιλιάδα Κοθρά Τι είναι αλήθεια το περιβόητο networking; Δημόσιες σχέσεις χωρίς αποτέλεσμα; Χάσιμο χρόνου με ετερόκλητους ανθρώπους; Και, μεταξύ μας, το χρειαζόμαστε; Ελάτε να μιλήσουμε για τη σημασία του ''δικτυώνομαι''. Για τα λάθη που κάνουμε σε αυτή μας την προσπάθεια. Για το online και το offline networking. Για το πώς προσεγγίζουμε τους κατάλληλους συνεργάτες και τους ανθρώπους που θαυμάζουμε. Για το πώς ξεπερνάμε το φόβο της προσωπικής έκθεσης και το ρόλο της αυτοπεποίθησης. Για το πώς χτίζουμε εποικοδομητικές σχέσεις και το πότε είναι η στιγμή να “σταματήσουμε” την προσπάθεια.

Τετάρτη 15/6 12.30-14.30 Personal Finance Εύα Σταυρινάκη Νιώθετε πως έχετε τον έλεγχο των οικονομικών σας; Η αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων μας αποτελεί καίριο ζήτημα για την επιτυχία οποιουδήποτε εγχειρήματος. Πάνω απ’ όλα, όμως, αποτελεί μία ευκαιρία προσωπικής ενδυνάμωσης και κινητοποίησης. Βασικός στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στις αρχές διαχείρισης χρημάτων με βάση τις αξίες και τους στόχους του καθενός από μας.

Πέμπτη 16/6 11.00-14.00 Wordpress/Blogging Τ. Μπουγιούρης/Στ. Κάσδαγλη Ένα εργαστήριο για όσες θέλουν να μάθουν πώς να δημιουργούν εύκολα και οικονομικά τα δικά τους blogs και sites αλλά και πώς να δημιουργούν άμεσα και αποτελεσματικά περιεχόμενο για το ίντερνετ. Ο Τάκης Μπουγιούρης θα μας οδηγήσει βήμα-βήμα στην τεχνική δημιουργία μιας ιστοσελίδας σε πλατφόρμα Wordpress, ενώ η Στέλλα Κάσδαγλη θα μας βοηθήσει να βρούμε τη φωνή και το ύφος μας, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη δική μας ταυτότητα μέσα από το καινούριο μας ιντερνετικό “σπίτι”.

Παρασκευή 17/6 12.00-14.00 Πώς να βρεις Χρηματοδότηση Μαρίσα Αντωνοπούλου Οι μικροπιστώσεις ως μέσο χρηματοδότησης της επιχείρησης μου και πως να προετοιμαστώ. Η συζήτηση θα πραγματεύεται την χρησιμότητα της μικροχρηματοδότησης στα διάφορα στάδια της επιχείρησης η του project, πώς μπορώ να προετοιμαστώ για να ζητήσω ένα μικροδάνειο και τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα, όπως εφαρμόζονται από την Action Finance Initiative.

Δευτέρα 20/6 11.00-13.00 Time management Στέλλα Κάσδαγλη Πώς αξιοποιεί πραγματικά και διαχειρίζεται το χρόνο της μια ελεύθερη επαγγελματίας, έτσι ώστε να ισορροπεί αποτελεσματικά την επαγγελματική ζωή με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, την ψυχαγωγία και τους μακροχρόνιους στόχους της; Για όσες νιώθουν ότι ποτέ δεν τα προλαβαίνουν όλα και πάντα τρέχουν με άγχος και ενοχές, αυτό το εργαστήριο θα προτείνει πολλά εργαλεία.

Τρίτη 21/6 11.00-13.00 Social media Ιωάννα Αναγνώστου Τα social media δεν είναι πια απλώς πλατφόρμες επικοινωνίας, αλλά πολύ ισχυρά εργαλεία προώθησης της οποιασδήποτε δουλειάς μας. Σ’ αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε πώς να τα αξιοποιούμε αποτελεσματικά ώστε να επικοινωνήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, να χτίσουμε το επαγγελματικό προφίλ μας, να κερδίσουμε πελάτες, συνεργάτες και υποστηρικτές, με τρόπο που να ταιριάζει στη προσωπικότητα και τη δουλειά μας.

Τετάρτη 22/6 11.00-14.00 Job rehabilitation - search (& find) Εύα Καραμάργιου/Στ. Κάσδαγλη Εσύ τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Κι αν το αποφασίσεις, πώς θα το βρεις; Σ’ αυτό το εργαστήριο, θα μοιραστούμε τρόπους και εργαλεία για να ανακαλύψουμε καινούρια μονοπάτια επαγγελματικού προσανατολισμού, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ιδέα για το τι θέλουμε να κάνουμε επαγγελματικά. Και βέβαια θα εξερευνήσουμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας, την επικοινωνία με υποψήφιους εργοδότες, το χτίσιμο ενός επαγγελματικού προφίλ και την αποτελεσματική προώθηση του βιογραφικού μας.

Πέμπτη 23/6 11.00-13.00 Skills of a working parent Βένια Δεληκατερίνη Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία εργαζόμενη μητέρα είναι ήδη μεγάλες. Όταν ασκεί ελεύθερο επάγγελμα γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, αφού καλείται να αντεπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους και σχέσεις, να εξισορροπήσει κατάλληλα τις δικές της ανάγκες, τις ανάγκες της εργασίας της και τις ανάγκες των Σημαντικών της Άλλων. Στην προσπάθειά της μπορεί να βιώσει σύγκρουση, ενοχή, ματαίωση, θυμό, απογοήτευση και άλλα δύσκολα συναισθήματα. Στο εργαστήρι αυτό θα εστιάσουμε σε ιδέες και τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν μία εργαζόμενη μαμά να κάνει ποιοτικούς τους διαθέσιμους πόρους της και να είναι ουσιαστικά παρούσα στις διάφορες πλευρές της ζωής της.

Παρασκευή 24/6 11.00-13.00 Business planning Αριάδνη Λαδά/Βίκυ Χαρίτου Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να οργανώσεις την επιχειρηματική σου ιδέα και να πείσεις και άλλους για τη χρησιμότητα και τη βιωσιμότητά της, ώστε να την υποστηρίξουν ή και να επενδύσουν σε αυτήν; Δύο έμπειρες coaches θα μας καθοδηγήσουν ώστε τα πράγματα να φαίνονται (και να είναι) πλέον απλά!

WOT_article

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι προαιρετική -το σίγουρο είναι ότι 9.00-15.00 θα μπορείς να χρησιμοποιείς τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του -ισμός για να δουλέψεις, να προγραμματίσεις και να δικτυωθείς.

Το πρόγραμμα του 15νθημέρου θα περιλαμβάνει και πρωινή γιόγκα, μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό για όσες θέλουν, πολλές γνωριμίες και φανταστικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Για όσες θέλουν υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής μόνο στη μία από τις δύο εβδομάδες του Summer Camp.

Το κόστος του Summer Camp διαμορφώνεται ως εξής:

Θέση στο workspace και συμμετοχή στα καθημερινά εργαστήρια: 90 ευρώ + ΦΠΑ/εβδομάδα Θέση στο workspace και συμμετοχή στα καθημερινά εργαστήρια + δημιουργική απασχόληση για 1 παιδί: 155 ευρώ + ΦΠΑ/εβδομάδα Δημιουργική απασχόληση για κάθε επιπλέον παιδί: 70 ευρώ + ΦΠΑ/εβδομάδα

Στις παραπάνω τιμές ισχύει 10% έκπτωση για όσες συμμετάσχουν και στις 2 εβδομάδες, όσες είναι άνεργες με κάρτα ανεργίας, όσες εξοφλήσουν τη συμμετοχή τους έως 31 Μαίου ή/και δηλώσουν συμμετοχή μαζί με μία συνεργάτιδα ή φίλη τους.

Περισσότερες πληροφορίες: Women On Top