Τα Προικιά // Κανέλλα Αράπογλου

Την πρώτη της ατομική έκθεση με γενικό τίτλο «Τα Προικιά» παρουσιάζει στην Αθήνα η Κανέλλα Αράπογλου, στον χώρο τέχνης “-ισμός” από τις 11 έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2014.

Προίκα. Ένας θεσμός που όρισε παραδοσιακά τη ζωή των γυναικών. Έργο ζωής, οικογενειακή επένδυση, αντίτιμο γάμου, αλλά και απόδειξη αξιοσύνης.

TA PROIKIA<em>kanella</em>poster

Περπατώντας σε σταυροβελονιές, χάνοντας πόντους, μπλέκοντας τις κλωστές και βουτώντας στις τρύπες που άνοιξαν οι βελόνες της γιαγιάς της, η Κανέλλα αλλάζει τα μοτίβα του παρελθόντος, ζωγραφίζει πάνω στις αναμνήσεις, ξηλώνει το οικογενειακό εργόχειρο και ξαναφτιάχνει την προίκα της.

Με αφετηρία την προσωπική της κληρονομιά, δημιουργεί έργα με ετερόκλητα υλικά και τεχνικές, αναδομώντας τα παραδοσιακά προικιά και δίνοντας τις δικές της λύσεις, κεντώντας την προίκα της νέας εποχής. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου στις 20:00.

TA PROIKIA<em>kanella</em>feature

Λίγα λόγια για την Κανέλλα Αράπογλου.

Η Κανέλλα σπούδασε Γραφιστική στην Αθήνα και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Communication Design στο Central Saint Martins του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της 7χρονης παραμονής της στη Βρετανική πρωτεύουσα, εργάστηκε σε δημιουργικά γραφεία αναλαμβάνοντας έργα για εκδοτικούς οίκους και τη μουσική βιομηχανία, με πελάτες όπως οι Rolling Stones και ο Elton John.  Η τέχνη και το design πάντα συνυπήρχαν αρμονικά στη ζωή της. Οι παραδοσιακές τεχνικές και οι σύγχρονες εφαρμογές τους διεγείρουν τη φαντασία της και επηρεάζουν το έργο της. Πιστεύει ότι η εξιστόρηση μιας παλαιάς ιστορίας με σύγχρονα μέσα ή η μετάφραση των παραδοσιακών τεχνικών σε μια σύγχρονη ιστορία, είναι ικανά να γεφυρώσουν το χάσμα των γενεών. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις όπως η Biennale της Σαντορίνης, ενώ έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δείγματα δουλειάς μπορείτε να επισκεφθείτε: www.kanella.com

Ωράριο Έκθεσης:

Δευτέρα - Παρασκευή: 17:30 - 22:30 Σάββατο - Κυριακή: 13:00 - 22:00

Κανέλλα Αράπογλου