Διαλογισμοί // Νέστωρ Φανάρας // Μάρτιος 2019

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Ο Νέστορας Φανάρας έχει ένα πλούσιο εικαστικό έργο, εξπρεσιονιστικό και ανθρωποκεντρικό στην βασική του γραμμή. Επηρεασμένος από τα σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα συνδέει συχνά ντανταϊστικές και σουρεαλιστικές εκφάνσεις με μεταμοντέρνες πληθωρικές δομές και γίνεται εύκολα ένας εκπρόσωπος του αντισυμβατικού τρόπου που το σήμερα στην Ελλάδα εκφράζεται τόσο κοινωνικά όσο και καλλιτεχνικά.

Ζει και εργάζεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τρόπους συχνά προκλητικούς στην τρέχουσα κοινωνική ηθική και ιδεολογία. Πολλά έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις και έχει ήδη στο ενεργητικό του 3 ατομικές εκθέσεις από το 2001 και μετά. Εικαστικός, συγγραφέας και μουσικός, συναρμολογεί το αταξινόμητο παρόν με βιωματικά θραύσματα ενός παρελθόντος που αν το διερευνούσε κανείς θα εντόπιζε μια αιρετική προσωπικότητα που παλεύει να συνδεθεί με αρμονικό τρόπο στο Τώρα.

Μέσα από την πολυπλοκότητα της συνάντησής του με την τέχνη βρέθηκε να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις («Φεγγαροβδομάδα», θέατρο Φούρνος 2005) μουσικές performances(Δημοτικό θέατρο Ηλιουπόλεως 2011, PoemsandCrimes2012) αλλά και σε άλλα θέατρα και μπαρ, κινηματογραφικές ταινίες («RedHulk», πρώτο βραβείο φεστιβάλ Δράμας 2013).

Ίδρυσε το συγκρότημα «Fatharis» που έδρασε την περίοδο 2005 - 2012 και ήταν ο μπασίστας του γκρουπ για όλη αυτή την εποχή. Υπό έκδοση τελεί αυτή την περίοδο το βιβλίο του «Κανόνας Ερωτικός».

Η έκθεση που παρουσιάζει στον – ισμό είναι μέρος της πρόσφατης παραγωγής του με καθαρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

______________________________________

Εγκαίνια Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 - Ωρα19:00

Χώρος Τέχνης-ισμός

Ευπατρίδων17 & Τριπτολέμου 7,

Γκάζι, Αθήνα11854

Ηέκθεση θα είναι ανοιχτή όλα ταΣάββατα και τις Κυριακές του Μαρτίου από τις 18:00 έως τις 22:00.